Ocvirkovica s klobaso

.

Recept za ocvirkovico s klobaso

V mešanici mlačne vode in mleka raztopimo kvas in sladkor, medtem ko olje in sol zamešamo v moko. Nato vse skupaj zmešamo in gnetemo toliko časa, da testo postane elastično. Postavimo ga v topel prostor (lahko tudi v pečico na 50 stopinj celzija) da naraste na dvojno nato pa ga razvaljamo na približno 7mm debelo in posujemo z ocvirki, klobaso narezano na majhne kolobarje in pokaplamo z maščobo iz ocvirkov. Ocvirkovco zavijemo in položimo v pomaščen pekač, ter pečemo 45 minut pri 170°C.

Dober tek vam želi kolektiv mesarstva Perešuti!

Sestavine za ocvirkovico s klobaso

1 kg moke

20 g soli

2 jajci

0,3 L mleka

0,2 L vode

0,1 L olja

½ kvasa

½ žličke sladkorja

3 polovičke domače klobase

400 g ocvirkov