Wellington pečenka

.

Recept za wellington pečenko

Goveji file na ponvi na hitro popečemo iz vseh strani. Odstavimo in pustimo, da se meso ohladi. Čebulo popražimo in dodamo šampinjone, ki smo jih fino sesekljali z paličnikom. Dobro prepražimo, da iz zmesi izpari vsa voda, ko zmes postane lepljiva jo pustimo, da se ohladi.

Odvijemo velik kos živilske folije in nanjo razvaljamo listnato testo. Nanj razporedimo pršut, namažemo gobice in na sredino položimo goveji file. Vse skupaj tesno ovijemo v rolado, ki jo damo v hladilnik počivat za 15 minut. Pečenko wellington premažemo z razžvrklanim jajcem in  pečemo v pečici pri 200°C za 35-45 minut. Preden pečenko narežemo pustimo da se ohladi vsaj 15 minut.

Da lažje popolno spečete goveji file ga lahko tudi kuhate na način Sous-vide.

Dober tek vam želi kolektiv mesarstva Perešuti!

Sestavine za Wellington pečenko

500 g govejega fileja

250 g šampinjonov

200 g listnatega testa

5 rezin pršuta

1 jajce

Timijan

Čebula

Sol, poper, olivno olje