.
Recept za ocvirkovico s klobaso
V mešanici mlačne vode in mleka raztopimo kvas in sladkor, medtem ko olje in sol zamešamo v moko. Nato vse skupaj zmešamo in gnetemo toliko časa, da testo postane elastično. Postavimo ga v topel prostor (lahko tudi v pečico na 50 stopinj celzija) da naraste na dvojno nato pa ga razvaljamo na približno 7mm debelo in posujemo z ocvirki, klobaso narezano na majhne kolobarje in pokaplamo z maščobo iz ocvirkov. Ocvirkovco zavijemo in položimo v pomaščen pekač, ter pečemo 45 minut pri 170°C.
Dober tek vam želi kolektiv mesarstva Perešuti!
Sestavine za ocvirkovico s klobaso
1 kg moke
20 g soli
2 jajci
0,3 L mleka
0,2 L vode
0,1 L olja
½ kvasa
½ žličke sladkorja
3 polovičke domače klobase
400 g ocvirkov